Onder het Maaiveld en HAS Hogeschool ontwikkelen opleiding Bodemcoach

donderdag, juni 17 2021

De HAS Hogeschool in Den Bosch en Onder het Maaiveld slaan de handen ineen om een laagdrempelige training te ontwikkelen tot onafhankelijk bodemcoach. Op 11 juni tekenden IUCN NL en HAS Hogeschool hiervoor een overeenkomst.

Kinderen aan het woord voor boekenreeks over bodemdieren

dinsdag, juni 15 2021

Onder het Maaiveld ontwikkelt samen met gedragspsycologe en storytelling expert Nicky Kreté een kinderboekenreeks over bodembiodiversiteit. Om te zorgen dat we kinderboeken ontwikkelen die aansluiten bij de behoefte en belevingswereld van kinderen, wilden we hun het woord geven. Nicky Kreté vertelt.

Bodemdierendagen: graaf & lees ook mee!

donderdag, juni 10 2021

De zevende editie van de Bodemdierendagen komt eraan: van 24 september t/m 6 oktober. Vele honderden mensen gaan dan weer op zoek naar dat vaak nog onbekende leven onder onze voeten: de bodemdieren. Rond dierendag geven ze hen samen eindelijk de aandacht die ze verdienen, want zonder leven in de bodem kunnen we niet. 

Het thema van de Bodemdierendagen is dit jaar Erop of eronder! Extra aandacht dus voor wat een bodemdier een bodemdier maakt, en met welke bedreigingen ze te maken hebben.

Onder het Maaiveld in het veld

vrijdag, juni 04 2021

Een belangrijk deel van de werkzaamheden van het Onder het Maaiveld-programma vinden buiten plaats, in het veld. In dit artikel geven we je een update van wat er gebeurt, daar in het veld. Van bodemmonsters van graslanden tot ‘zoek de verschillen’ tussen onze tweelingbosjes in Lelystad. Er staat van alles op het programma voor komende zomer!

Talkshow: Belang van een levende bodem

donderdag, juni 03 2021
Op donderdag 10 juni van 11.00 tot 12.00 uur organiseert Stichting Steenbreek een talkshow over het belang van een levende bodem. Stichting Steenbreek is een partner binnen Onder het Maaiveld en vraagt aandacht voor het bodemleven in de stedelijke omgeving en openbare ruimte. 

Podcast: Onderaards

dinsdag, mei 18 2021
Hoog tijd dat er eens naar hém geluisterd wordt, vindt de bodem. In ​de nieuwe podcast 'Onderaards​' neemt de grond onder je voeten zélf het woord. Hij neemt je mee op een reis door ondergronds Nederland naar plekken waar je nog nooit geweest bent. In deze podcast, gelanceerd door Rijkswaterstaat, hoor je verhalen van onder de bodem en leer je Nederland én de Nederlander bekijken vanuit een heel ander perspectief dan je gewend bent.

Kernpartners

Overige partners

Financiers