Hoe gezond is jouw tuinbodem? Doe de tuinbodemcheck!

Heb jij een tuin? Weet jij eigenlijk hoe gezond de bodem daar is? Wat voor bodemdieren erin krioelen? Hoe snel het water wegloopt na een regenbui en of er genoeg goede bacteriën en schimmels inzitten? Met de gratis tuinbodemcheck zoek jij het tot op de bodem uit!

Als tuinbezitter kun jij helpen om de Nederlandse bodem gezond te houden. En dat is belangrijk, want door alle tegels en andere verharde ondergrond neemt het bodemleven in rap tempo af en de biodiversiteit dus ook. Geen goed nieuws voor vogels en andere dieren die hun voedsel uit de bodem halen. En ook niet voor ons als mens, want wij hebben die gezonde bodem keihard nodig in onze strijd tegen klimaatverandering. Een gezonde bodem zorgt ervoor dat het water weg kan na een flinke hoosbui. Maar het beschermt ook tegen extreme droogte en warmte. Kortom: werk aan de winkel!

Hoe kun jij helpen?

Door de bodem in jouw tuin gezond te houden of te maken, zorg jij voor genoeg biodiversiteit in de omgeving. Maar hoe weet je nou of je tuinbodem gezond is? Daar hebben wij iets op bedacht: de tuinbodemcheck. Je ontvangt een toolkit waarmee je op ontdekkingstocht gaat in eigen tuin.

Met het doen van allerlei leuke proefjes onderzoek jij hoe het ervoor staat met de bodem in jouw tuin. In de bijbehorende e-learning staan video’s waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe je de proefjes moet uitvoeren. Ook krijg jij nog allerlei praktische tips om de bodem in jouw tuin te verbeteren als dat nodig is. Zo help jij een handje mee om de Nederlandse bodem gezonder te maken. 

Help jij mee?

Bestel jouw tuinbodemcheck nu! Doe het wel snel want op=op. Het aanvragen van de tuinbodemcheck kan t/m 5 september.

De Tuinbodemcheck werd gemaakt door IVN Natuureducatie als onderdeel van ons Onder het Maaiveld.

Kernpartners

Financiers