Leesboeken

Alle bee(s)tjes helpen

Voor een project van school moet Luk tegels weghalen uit het terras in de tuin. Maar dát vindt zijn moeder niet zo’n goed idee. Daarom verzint Luk een plan. Een plan waarmee hij de dieren die onder de grond leven ook een beetje kan helpen. Het is alleen wel een spannend en soms ook gevaarlijk plan… Gelukkig wordt Luk geholpen door zijn dappere buurmeisje Layla en zijn oma, die ziek op bed ligt en slimme tips geeft.

En wat gebeurt er ondertussen allemaal onder de grond? Je ontdekt het allemaal in dit leuke boek!

26 september 2022 wordt dit boek naar alle basisscholen in Nederland verstuurd. Dus ook naar jou! Ideaal voor wie de het thema Gi-Ga-Groen van de Kinderboekenweek wil combineren met de Bodemdierendagen.

Klik hieronder om het e-book en diverse posters met illustraties te downloaden of om de voorleesvideo te bekijken.

Downloads

Mevrouw Mol en andere (niet zo heel vreemde) figuren

Julan is net verhuisd naar wat de saaiste wijk van Nederland lijkt. Maar die gedachte verdwijnt al snel als er een nieuwe buurvrouw in de straat komt wonen. Samen met zijn vriendin Sifra en zijn kleine zusje Mollie gaat Julan bij deze mevrouw Mol op bezoek. En dan gebeuren er vreemde dingen…

Hoe kunnen drie kinderen ervoor zorgen dat het veldje in de nieuwe woonwijk niet vol gelegd wordt met stoeptegels? Ontdek in dit spannende verhaal hoe mevrouw Mol dat voor elkaar probeert te krijgen en vooral… waarom ze dat wil!

21 maart 2022 is dit boek naar alle basisscholen in Nederland verstuurd. Dus ook naar jou! Laat ons weten wat je van Mevrouw Mol vond door twee vragen te beantwoorden via dit formulier: https://forms.gle/TaYZwZefoQxHZhCo6 

Klik hieronder om het e-book en diverse posters met illustraties te downloaden of om de voorleesvideo te bekijken!

Downloads

Kernpartners

Financiers